
ΤΥΡΟΠΙΤΑ
6-8 φλ. γάλα
1 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. βούτυρο
800 – 1000 γρ. φέτα
5-6 αυγά
400 γρ. έτοιμο φύλλο
Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα μαζί με το βούτυρο. Προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει. Όταν η μπεσαμέλ γίνει αρκετά σφιχτή, τη βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε στην κατσαρόλα τη φέτα τριμμένη και τα αυγά χτυπημένα. Ανακατεύετε καλά και βάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ, όπου έχετε στρώσει τα μισά φύλλα βουτυρωμένα ένα-ένα. Καλύπτετε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα και αυτά. Χαράζετε την πίτα και τη βάζετε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C για 45-60 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της. Τη σερβίρετε ζεστή.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα τυριά μαζί με τη φέτα ή και χωρίς καθόλου φέτα. Φροντίζετε όμως η τελική ποσότητα του τυριού να είναι σταθερή στα 800 – 1000 γρ.
Μερίδες 6-8
Comments are closed